2 oktober 2010

Pittige gehaktballetjes uit Egypte

Ingredienten:

  • 300 gram schapen- of lamsgehakt (kan ook met half om half gehakt)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 kleine ui
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl bouillon
  • enkele druppels tabasco


Bereiding:

  • Leg het gehakt in een kom en voeg het ei, de paneermeel, zout, peper, chilipoeder en de gesnipperde ui toe.
  • Hak de noten klein en doe deze ook b ij het gehakt.
  • Kneed alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
  • Bak de balletjes rondom bruin.
  • Voeg de tomatenpuree, de bouillon en de tabasco toe en laat de balletjes in ongeveer 10 minuten sudderen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen