3 oktober 2010

Bruine bonen met kip massala

Ingredienten:

  • 3 tot 4 kipfilets
  • 1 1/2 pot bruine bonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels garam assala
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak


Bereidingswijze:

  • Snijd de kip in dobbelstenen van ongeveer 2 cm en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de olie in ee wok en bak hierin de kip rondom bruin, het hoeft niet gaar te worden.
  • De kip uit de pan scheppen en fuit in dezelfde olie de gesnipperde ui en gehakte knoflook.
  • Als de ui glazig is, dan de garam massala toevoegen.
  • Even laen meebakken en dan de kip er weer doorheen scheppen.
  • Op een laag vuur laten bakken totdat de garam massala opgenomen is in de kip.
  • Ook de kerriepoeder nog even meebakken met de kip.
  • De bruine bonen met het vocht en al erbij doen en goed door elkaar heen scheppen en door en door laten verwarmen.
  • Eventueel nog op smaak brengen met wat zout en peper.
  • Wil je een dunnere saus dan tijdens de bereiding nog wat water toevoegen en voorzichtig omroeren.

Lekker met witte rijst erbij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen