- 3 tot 4 kipfilets
- 1 1/2 pot bruine bonen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels garam assala
- 1 theelepel kerriepoeder
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de kip in dobbelstenen van ongeveer 2 cm en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit de olie in ee wok en bak hierin de kip rondom bruin, het hoeft niet gaar te worden.
- De kip uit de pan scheppen en fuit in dezelfde olie de gesnipperde ui en gehakte knoflook.
- Als de ui glazig is, dan de garam massala toevoegen.
- Even laen meebakken en dan de kip er weer doorheen scheppen.
- Op een laag vuur laten bakken totdat de garam massala opgenomen is in de kip.
- Ook de kerriepoeder nog even meebakken met de kip.
- De bruine bonen met het vocht en al erbij doen en goed door elkaar heen scheppen en door en door laten verwarmen.
- Eventueel nog op smaak brengen met wat zout en peper.
- Wil je een dunnere saus dan tijdens de bereiding nog wat water toevoegen en voorzichtig omroeren.
Lekker met witte rijst erbij.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten