2 oktober 2010

Kruidige gehaktballetjes

Ingredienten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, heel fijn gesneden of gehakt, je kan m ook raspen
  • 5 of 6 eetlepels koriander, fijngesneden of gedroogd
  • 50 gram cashewnoten, fijngehakt
  • 1 theelepel garam massala
  • 1 theelepel gemalen komijnzaadjes
  • zout en peper
  • ongeveer 1 dl zonnebloemolie
  • 100 tot 150 gram mayonaise
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze:

  • Meng het gehakt met de ui, 2 eetlepels koriander, de fijngehakte noten, garam massala, komijn en zout en peper naar smaak.
  • Vorm hiervan circa 20 kleine balletjes en bak ze in 5 tot 8 minuten rondom bruin en gaar in de hete olie.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Meng de mayonaise met de mosterd, 3 tot 4 eetlepels koriander en zout en peper naar smaak.
  • Serveer de koriandermayonaise bij de gehaktballetjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen