3 oktober 2010

Herfsttaart

De bladeren vallen al voorzichtig van de bomen en bedekken Nederland met een dikke laag groene, bruine en rode bladeren.
Buiten wordt het langzaamaan frisser en de nachtvorst zal niet lang meer op zich laten wachten vrees ik.
Tijd voor wat warmte en gezelligheid in je eigen huis met een lekker stukje taart.

Ingredienten:
  • 175 gram kristalsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 2 hele eieren
  • 250 gram appelmoes met kaneel
  • 100 gram bloem
  • 250 gram gemalen hazelnoten
  • 1 zakje gistpoeder
  • 4 appelen
  • springvorm van ongeveer 23 cm doorsnede


Bereidingswijze:
  • Meng de zachte boter met de kristalsuiker.
  • Voeg er de 2 eieren bij en klop dit tot een schuimig mengsel.
  • Doe de appelmoes met kaneel, de bloem en hazelnoten in de kom evenals de gistpoeder en meng dit alles goed door elkaar.
  • Doe het deeg in een beboterde en met aluminiumfolie beklede springvorm.
  • Schil de appelen, snijd ze door de helft.
  • Snijd de helften in zonder de plakjes echt van elkaar te scheiden.
  • Leg de halve appelen op de taart met de inkepingen naar boven.
  • Bestrooi ze met 2 eetlepels kristalsuiker en kaneel.
  • Zet de taart in de voorverwarme oven (180 graden) en laat een uur bakken.

Voila en klaar is je herfsttaart en nu maar lekker smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten