3 oktober 2010

Limburgs zuurvlees

Van een vriendin van mij, Marijke, kreeg ik ooit dit lekkere recept wat ik zeker ook met anderen wil delen.

Ingredienten:
  • Ongeveer 500 gram rundvlees
  • 2 flinke uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 of 3 plakken ontbijtkoek
  • 1 flesje donkerbruin bier
  • 4 eetlepels stroop
  • klein potje zilveruien


Bereidingswijze:
  • Snijd de rundvlees in dobbelstenen
  • Verhit wat boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin
  • Snijd de uien intussen in stukjes
  • Voeg de ui toe aan het vlees en bak even goed door
  • Voeg het bier, de stroop, ontbijtkoek in stukjes, de stroop en de zilveruien toe
  • Evenueel iets water toevoegen zodat het net onder staat en lekker kan sudderen.
  • Voeg ook de laurierblaadjes toe, zelf doe ik die altijd in een thee-ei zodat ze weer makkelijk eruit te halen zijn als het gerecht klaar is.
  • Laat het geheel lekker een halve tot een hele dag sudderen, zorg er wel voor dat er niet te weinig vocht in komt want dan brand het aan uiteraard, voeg in dien nodig nog wat water toe.

Lekker met patat of rijst, eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen