3 oktober 2010

Indische smoorkip

Ingredienten:
  • 500 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje babi pangangsaus (conimex)
  • 2 eetlepels ketjapsaus
  • Sambal oelek
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snijde de tomaten in stukjes.
    Verhit de olie in een braadpan of wok en bak de kipfiletblokjes al omscheppend bruin.
  • Bak de uien ca, 3 minuten mee en pers de knoflook erboven uit.
  • Bereid de babipangangsaus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze samen met de ketchap aan de kip toe.
  • Smoor de kip zachtjes gaar in ongeveer 10 minuten.
  • Schep de tomaten erdoor en warm ze nog even mee.
  • Breng op smaak met sambal, zout en peper.

Lekker met (gele) rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen