3 oktober 2010

Mon Chou taart

Ingredienten:
  • 125 gram suiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 pakje mon chou
  • 1 blikje vlaaivulling (bv kersen)
  • Ongeveer 225 gram bisquitjes
  • Ongeveer 200 gram margarine


Bereidingswijze:
  • Verkruimel de bisquit
  • Dit doe je in een kom en smelt ondertussen de boter op laag vuur.
  • Giet de boter over de verkruimelde bisquit en meng beiden met elkaar.
  • Doe dit in een springvorm van maximaal 22 cm doorsnede.
  • Druk dit goed aan.
  • Zet het daarna in de koelkast en laat het daar minimaal 30 minuten staan.
  • Ondertussen klop je de slagroom met 5 gram suiker.
  • In een andere kom doe je de mon chou met 120 gram suiker en roer dit met een mixer tot het zich met elkaar vermengd heeft.
  • Dan met een houten lepel de slagroom door het  mon chou mengsel scheppen.
  • Als dit goed vermengd is schep je dit alles op de bisquit bodem en maak het mooi egaal.
  • Laat dit alles goed opstijven in de koelkast, ongeveer weer 30 minuten.
  • Doe de vlaaivulling erop en verdeel het over de taart.
  • Weer de koelkast in tot het tijd is om de taart aan te snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen