- 2 eieren
- 75 gram basterdsuiker
- geraspte schil van 1 citroen
- 50 gram bloem
- reepjes citroen, ter garnering
Voor de vulling:
- 2 eieren, gesplitst
- 75 gram basterdsuiker
- gerapte schil van 1 citroen
- water
- 7 gelatineblaadjes
- 1,25 dl magere kwark
Glazuur:
- 1 eetlepel citroenrasp
- 115 gram poedersuiker, gezeefd
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en bedek hem met bakpapier
- Klop de eieren, suiker en citroenrasp met de mixer tot een dikke mousse.
- Spatel de bloem er voorzichtig doorheen en giet het mengsel in de springvorm
- bak de taart 20 tot 25 minuten tot hij terugveert wanneer u er zachtjes op drukt.
- Laat de taart op een rooster afkoelen
- Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, leg de onderste helft in de schoongemaakte springvorm.
Voor de vulling:
- Klop de eierdooiers, suiker, citroenrasp en citroensap met de mixer in een kom tot een dik, licht en romig mengsel.
- Week de gelatine in water en knijp hem uit
- Laat de gelatine oplossen in een paar eetlepels kokend water, laat het mengsel iets afkoelen en klop het door het eiermengsel.
- Schep de kwark erdoor
- Klop de eiwitten tot zachte pieken zodra het eiermengsel begint te stollen en spatel dit door het eierdooier mengsel heen
- Strijk het mengsel over de taarthelft in de vorm uit tot aan de randen
- Leg de andere taarthelft erop en laat de taart afkoelen tot de vulling volledig gestold is.
- Haal de taart voorzichtig uit de springvorm
- Lem hem op een schaal
Glazuur:
- Voeg zoveel citroensap aan de poedersuiker toe dat er een dik mengels ontstaat dat aan de achterkant van een pollepel blijft hangen,
- verdeel het glazuur over de taart en strijk het gelijkmatig tot aan de randen uit.
- Garneer de taart met reepjes citroen.
TIP:
Het is erg belangrijk dat de mousse net begint te stollen, wanneer de eiwitten worden toegevoegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten