18 oktober 2009

Eieren in hamnestjes

Ingredienten:
  • 4 eieren
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels zachte boter
  • zout en peper naar smaak
  • magnetronservies 4 schaaltjes van 12 1/2 cm

Bereidingstijd op 70% =  5-6 1/2 min
Nagaartijd 2 minuten


Bereidingswijze:
  • Leg de plakjes ham op elkaar, rol ze op en snijd ze in hele dunne reepjes.
  • Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Schep ze door de ham.
  • Vet de schaaltjes in met de zachte boter.
  • Verdeel de ham-uimengsel in juiste porties en leg ze langs de rand van de schaaltjes.
  • Breek telkens 1 ei op een schoteltje en laat het in een hamnestje glijden.
  • Prik iedere eierdooier met een houten prikker in om barsten tijdens de bereiding te voorkomen.
  • Verwarm het ei afgedekt op 70% volgens de tabel.
  • Laat de eieren losjes afgedekt nagaren volgens de tabel. Zet ze eventueel steeds 15 seconden terug tot ze hard genoeg zijn.
  • Bestrooi ze met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen