Ingredienten:
- 4 eieren
- 8 plakjes gekookte ham
- 2 bosuitjes
- 2 theelepels zachte boter
- zout en peper naar smaak
- magnetronservies 4 schaaltjes van 12 1/2 cm
Nagaartijd 2 minuten
Bereidingswijze:
- Leg de plakjes ham op elkaar, rol ze op en snijd ze in hele dunne reepjes.
- Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Schep ze door de ham.
- Vet de schaaltjes in met de zachte boter.
- Verdeel de ham-uimengsel in juiste porties en leg ze langs de rand van de schaaltjes.
- Breek telkens 1 ei op een schoteltje en laat het in een hamnestje glijden.
- Prik iedere eierdooier met een houten prikker in om barsten tijdens de bereiding te voorkomen.
- Verwarm het ei afgedekt op 70% volgens de tabel.
- Laat de eieren losjes afgedekt nagaren volgens de tabel. Zet ze eventueel steeds 15 seconden terug tot ze hard genoeg zijn.
- Bestrooi ze met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten