22 oktober 2009

Erwtensoep met kipfilet

Erwtensoep kennen we allemaal wel maar erwtensoep met kipfilet ipv schouderkarbonade en spek is iets totaal anders.
Dit recept kreeg ik door van een tante van mij waarvoor mijn hartelijke dank tante Els.


Ingredienten:
  • 1 pak Spliterwten van 500 gram
  • 2 liter Water
  • Erwtensoepgroente deze kan je gesneden en wel kopen, maar ook kan je het zelf snijden dan heb je nodig:
    100 gr. Knolselderij,
    1 ui,
    1 prei
    100gr  wortel
    1 geschilde aardappel
  • 400 tot 500 gr Kipfilet ( in stukjes gesneden)

Bereidingswijze:
  • Spliterwten wassen.
  • Dan opzetten met water en de kipfilet en evt. een tuinkruiden bouillonblokje en aan de kook brengen.
  • Als het kookt het schuim eraf scheppen.
  • Met deksel  op de pan ca. 1 uur zachtjes laten koken tot de spliterwten gaar zijn. Wel af en toe roeren.
  • Groenten snijden (indien nodig) en de aardappel in blokjes .
  • Dit toevoegen en dan nog ca 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Naar wens zout, peper en sederieblad (1 el)  toevoegen.

De soep kan evt geserveerd worden met brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen