4 november 2009

Broccoli taart

Dit recept heb ik gekregen van Petra M., een vriendin van me, dank je wel daarvoor!

Ingredienten:
  • Broccoli naar het aantal personen
  • 2 bakjes hamreepjes/blokjes
  • 2 eieren
  • 1/4 slagroom
  • stevig bladerdeeg
  • zakje geraspte kaas
  • verschillende kruiden naar smaak

Bereidingswijze:
  • Kook de broccoli goed gaar en laat goed uitlekken.
  • Prak het hierna fijn met een vork.
  • Klop de eieren met de slagroom en de kruiden door elkaar, voeg als laatste een deel van de geraspte kaas erdoor.
  • Vul een springvorm ca. 26'' met het bladerdeeg, die je eerst heb laten ontdooien, prik er onderin wat kleine gaatjes met een vork. (evt. wat paneermeel onderin)
  • Doe de broccoli met de hamreepjes in de bakvorm en giet het ei-mengsel er over heen.
  • Vouw het bladerdeeg een beetje over het mengsel heen, zodat er een rand ontstaat.
  • Strooi hierna de resterende kaas erover heen en zet de taart in de oven (tijd staat meestal op de verpakking van het bladerdeeg)
  • Serveer de taart met wat curry saus en eventueel met wat stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen