4 november 2009

Gehaktflapjes

Dit recept heb ik via mijn "zus" Sandra F., dank je wel daarvoor Sandra.

Ingredienten:
  • Bladerdeeg (10 plakjes)
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook naar keuze
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 bekertje zure room
  • een halve theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout en peper, beetje maggi en een beetje tomatenketchup naar smaak

Bereidingswijze:
  • Ui en knoflook bakken, dan het gehakt erbij bakken en rullen.
  • Pan van het vuur halen.
  • Nootmuskaat, paneermeel, zure room, peper en zout en als laatste de tomatenketchup en maggi erbij doen.
  • Het gehaktmengsel wat af laten koelen en dan op het plakje bladerdeeg scheppen.
  • Vouw het plakje bladerdeeg schuin dicht, zodat je een flapje krijgt en plak hem dan dicht.
  • Het ei loskloppen en met een kwastje over de flapjes smeren.
  • In de oven bakken op 200 graden (electrische oven) zo'n 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen