Ingredienten:
- 600 g kipfiletblokjes
- 1 ui
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 1 el kerriepoeder
- 3 dl kippenbouillon
- 1 teen knoflook
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal manis
- 1 friszure appel
- 1 blikje mango of perzik
- 1 dl zure room
- basmatirijst of een andere rijstsoort
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak daarin de kipfiletblokjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de ui fijn en voeg die bij de kip. Bak ongeveer 8 minuten mee en schep alles uit de pan.
Bak in de achtergebleven boter de kerrie en de bloem ongeveer een minuut. - Voeg er nu al roerende de kippenbouillon bij en roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat.
- Pers er de teen knoflook boven uit en breng op smaak met ketjap en sambal.
- Laat de mango uitlekken en vang de siroop op.
- Snijd de appel met schil in blokjes en snijd de mango of perzik ook in blokjes.
- Schep nu de appel en de mango door de saus en voeg naar smaak wat siroop toe.
- Roer vlak voor het opdienen de zure room erdoor. De room mag niet meer koken, anders gaat het schiften.
- Serveer er gekookte rijst en een groene salade of sperzieboontjes bij.
Tips:
• In plaats van fruit kun je ook oranje en rode reepjes paprika meebakken.
Paprika heeft ook een licht zoet effect.
• Je kunt de kerriekip ook prima combineren met gebakken aardappelschijfjes en een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten