18 oktober 2009

Fruitige kip

Ingredienten:

  • 600 g kipfiletblokjes
  • 1 ui
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal manis
  • 1 friszure appel
  • 1 blikje mango of perzik
  • 1 dl zure room
  • basmatirijst of een andere rijstsoort

Bereidingswijze:

  • Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak daarin de kipfiletblokjes.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de ui fijn en voeg die bij de kip. Bak ongeveer 8 minuten mee en schep alles uit de pan.
    Bak in de achtergebleven boter de kerrie en de bloem ongeveer een minuut.
  • Voeg er nu al roerende de kippenbouillon bij en roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Pers er de teen knoflook boven uit en breng op smaak met ketjap en sambal.
  • Laat de mango uitlekken en vang de siroop op.
  • Snijd de appel met schil in blokjes en snijd de mango of perzik ook in blokjes.
  • Schep nu de appel en de mango door de saus en voeg naar smaak wat siroop toe.
  • Roer vlak voor het opdienen de zure room erdoor. De room mag niet meer koken, anders gaat het schiften.
  • Serveer er gekookte rijst en een groene salade of sperzieboontjes bij.
 
Tips:
• In plaats van fruit kun je ook oranje en rode reepjes paprika meebakken.
  Paprika heeft ook een licht zoet effect.
• Je kunt de kerriekip ook prima combineren met gebakken aardappelschijfjes en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen