18 oktober 2009

Wafels

Ingredienten:

  • Net zoveel eieren als er personen zijn om wafels te eten. Deze moet je gezamenlijk wegen, zonder schil.
  • Dit gewicht neem je ook in margarine, suiker en bloem.
  • Op 4 eieren neem je 1 zakje vanille suiker en een snufje zout.


Bereidingswijze:

  • De eieren klop je samen met de suiker schuimig.Ondertussen laat je de boter zachtjes smelten.
  • Doe daarna de gesmolten boter bij de suiker en de eieren tesamen met de bloem, vanille suiker en het snufje zout.
  • Heel goed mengen met elkaar.
Zelf heb ik een tefal wafelplaat waar ik er 2 tegelijk in kan maken.
De wafels moet je een minuut of 2 bakken tot ze lichtbruin zijn.

Beetje poedersuiker erop of wat jam en een beetje vers geklopte slagroom (uit een spuitbus is minder lekker en blijft niet stevig genoeg) en dan is het enkel nog smullen geblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen