18 oktober 2009

Saucijzenbroodjes

Ingredienten:
  • Pakje bladerdeeg (vriezer)
  • 500 gram gehakt half om half
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1/2 theelepel gehakte knoflook
  • 1 ei


Bereidingswijze:
  • Verwarm de over voor op 200 graden
  • Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een plank om te laten ontdooien
  • Vermeng de gehakt met de kruiden en de knoflook
  • Verdeel het gehaktmengsel over de 10 plakjes bladerdeeg.
  • Vouw de bladerdeeg om de gehakt heen en plak vast met wat water en met een vork aanduwen
  • Bestrijk de saucijzenbroodjes met een losgeklopt ei
  • Doe de broodjes 20 minuten in de oven


Daarna is het smullen geblazen. Heeft u er teveel kunt u ze altijd na het bakken goed af laten koelen en in de vriezer doen.
Het is ook leuk om ze als borrelhapje te serveren, snijd ze dan voor het bakken in 2 of 3 stukken.
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten