18 oktober 2009

Bokkepootjestaart

Ingrediƫnten:
  • 2 pakjes bokkepootjes van 200 gram.
  • 5 eetlepels advocaat
  • pakje bourbon hazelnoot
  • 3 pakjes houdbare slagroom van 200 ml.
  • 100 ml melk
  • mokka-aroma van baukje
  • 1 eetlepel suiker
  • springvorm

Bereidingswijze:
  • 1 pakje bokkepootjes verkruimelen op de bodem van de springvorm(wat kruimels achterhouden voor de garnering).
  • De bourbon met 100 ml melk en 200 ml slagroom heel stijf kloppen, en over de bokkepootjes doen, vervolgens de advocaat over de bourbon verdelen.
  • Hierop het tweede pakje verkruimelde bokkepootjes.
  • De overige 2 pakjes slagroom met 1 eetlepel suiker en een scheutje mokka-aroma zo stijf kloppen dat de kom op de kop kan worden gehouden, dit wordt de bovenste laag.
  • Glad strijken en garneren met wat bokkepootjeskruimels.

De dag erna kun je hem naar keuze versieren met vlokken, hagelslag of paaseitjes en dan smullen maar.
Het is wel een heel machtige taart dus je kunt zuinige stukken snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten