18 oktober 2009

Runderstoofvlees

Ingredienten:
  • 5 uien
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • Magere runderlappen
  • Bakboter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook of 1 fijngemaakt teentje knoflook
  • Aromat
  • Peper
  • In een thee-ei doe ik altijd 2 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, wat tijm, basilicum, rozemarijn en wat korianderblad
  • Spekblokjes
  • Champignons

Bereidingswijze:
  • Doe de boter in de pan en laat zachtjes smelten en bruin worden.
  • Snijd de runderlappen in blokjes al naar gelang je zelf lekker vindt, ik doe dat meestal in flinke blokjes.
  • Doe het vlees in de pan op hoog vuur en laat rondom lekker aanbraden.
  • Doe er de aromat en de peper vast overheen en roer goed door.
  • Snijd ondertussen de ui in grove stukken.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Als het vlees rondom is aangebraden doe dan de ui, de champignons, de verkruimelde ontbijtkoek, de mosterd, de knoflook en het gevulde thee-ei erbij.
  • Voeg water toe zodat het allemaal net onder staat.
  • Laat dit alles lekker pruttelen, zolang mogelijk dan is het het lekkerst.
  • Roer af en toe even door en voeg indien nodig er wat water aan toe.
  • Indien je het te flauw vindt kun je altijd nog besluiten er wat bouillonblokjes of poeder aan toe te voegen.
  • Ongeveer een half uur voor het opdienen van de maaltijd bak je de spekblokjes uit.
  • Roer de spekblokjes vlak voor het opdienen door de stoofschotel heen.

Dit alles is erg lekker met rode kool, appelmoes en aardappelpuree erbij.
Is het teveel kun je altijd een deel in de koelkast bewaren nadat het goed is afgekoeld voor na enkele dagen, maximaal 2.
Je kunt ook het restant invriezen.
Ben je alleen of met 2 personen is het zeker teveel, verdeel het dan in porties al naar gelang je wilt en vries in wat niet direct nodig is. Zo heb je altijd een lekker stoofschotel achter de hand.
Warm het geheel langzaam op, zowel dat wat uit de vriezer komt als dat wat je in de koelkast hebt bewaard, dit komt de smaak ten goede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten