18 oktober 2009

Ajam Paniki met perzik

Ingredienten:
  • 500 gram witte rijst
  • 500 gram sperciebonen (vers of uit blik of pot)
  • Wok olie
  • 1 bakje Conimex boemboe voor Ajam Paniki
  • 1 blik perzikken op sap van Del Monte
  • 600 gram kipfilet


Bereidingswijze:
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een hapjespan, die er wat wokolie in en roerbak de boontjes 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg aan de boontjes 1 theelepel van de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg een flinke scheut water toe en laat de boontjes op een laag vuur met een deksel half op de pan zachtjes gaar worden in ongeveer 15 tot 25 minuten (hoe langer hoe zachter de boontjes, voeg indien nodig nog een klein beetje water toe.)
  • Snijd de kipfilet en flinke stukken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip in ongeveer 6 tot 10 minuten tot ze rondom dichtgeschroeid is.
  • Roer de rest van de boemboe en 2 dl water toe, roer dit door elkaar en laat lekker sudderen tot het vocht voor de helft ongeveer verdampt is.
  • Voeg de inmiddels in stukken gesneden perzik toe en laat nog even flink sudderen tot de perzik ook goed opgewarmd is.
  • Schep alles netjes op de borden en dan lekker smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen