- 500g zuurkool
- 3 uien
- 50g boter
- 400g rundergehakt
- 2 el kerriepoeder
- peper en zout
- enkele plakjes ontbijtspek
- 1 blikje ananas
- 3 bananen
- 1 dl bouillon
- aardappelpuree
- paneermeel
Bereidingswijze:
- Oven voor verwarmen op 175 graden
- Laat het sap van de zuurkool uit de zuurkool lopen. Haal de zuurkool uit elkaar en snij het eventueel wat kleiner.
- Snipper de uien en fruit ze aan in de hete boter. voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg er kerriepoeder en zout en peper aan toe.
- Vet de ovenschaal in en bekleed de schaal met de ontbijtspek en schep het gehakt mengsel hier in.
- Leg hier op de zuurkool.
- Snij de ananas uit blik en de geschilde banaan in plakjes op de zuurkool.
- Schenk de bouillon er over.
- Dek het geheel af met de aardappelpuree en strooi er wat paneermeel over.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven en laat er een korstje op komen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten