18 oktober 2009

Zuurkoolschotel

Ingrediƫnten:

  • 500g zuurkool
  • 3 uien
  • 50g boter
  • 400g rundergehakt
  • 2 el kerriepoeder
  • peper en zout
  • enkele plakjes ontbijtspek
  • 1 blikje ananas
  • 3 bananen
  • 1 dl bouillon
  • aardappelpuree
  • paneermeel


Bereidingswijze:

  • Oven voor verwarmen op 175 graden
  • Laat het sap van de zuurkool uit de zuurkool lopen. Haal de zuurkool uit elkaar en snij het eventueel wat kleiner.
  • Snipper de uien en fruit ze aan in de hete boter. voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg er kerriepoeder en zout en peper aan toe.
  • Vet de ovenschaal in en bekleed de schaal met de ontbijtspek en schep het gehakt mengsel hier in.
  • Leg hier op de zuurkool.
  • Snij de ananas uit blik en de geschilde banaan in plakjes op de zuurkool.
  • Schenk de bouillon er over.
  • Dek het geheel af met de aardappelpuree en strooi er wat paneermeel over.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven en laat er een korstje op komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten