20 februari 2012

Shoarma met nasigroente en peper

Ingredienten:

  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 (rode) ui, fijngesnipperd
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijn gehakt
  • 500 gram shoarmareepjes
  • 250 gram nasigroente (of enkel prei kan ook)
  • 4 eetlepels oestersaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel honing of bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels verse, gehakte munt
  • 1 citroen, in partjes
  • 2 afbak stokbroden

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een wok.
Roerbak hierin de knoflooko, ui en peper 2 minuten.
Schep de shoarmareepjes erdoor en bak al omscheppend 5 minuten.
Voeg de nasigroente of de prei toe en roerbak 3 minuten.
Meng de oestersaus of ketjap manis en de honing erdoor.
Strooi de munt erover.
Garneer met partjes citroen.
Serveren met afgebakken stokbrood.

Dit gerecht heb ik gehaald uit het blad Boodschappen van de Hoogvliet van februari 2012.

1 opmerking:

  1. Dit gemaakt zonder de pepers maar met sambal.
    Een lekker pittig recept en zeer zeer zeker voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen