Ingredienten:
- 2,5 kilo tomaten
- 1 grote courgette
- 2 uien
- 1 grote winterwortel (of paar losse wortels)
- handje Italiaanse kruiden (gedroogd)
- pakje Italiaanse kruidensaus (Honig , Perfekt oid)
- 750 gr gehakt
- gehaktkruiden
- boter
- peper en zout
- 1 grote courgette
- 2 uien
- 1 grote winterwortel (of paar losse wortels)
- handje Italiaanse kruiden (gedroogd)
- pakje Italiaanse kruidensaus (Honig , Perfekt oid)
- 750 gr gehakt
- gehaktkruiden
- boter
- peper en zout
- Staafmixer of blender nodig
Bereidingswijze:
- Snij de tomaten, uit,
wortel en courgette in grove stukken en doe in een ruime pan.
- Italiaanse kruiden toevoegen
- Scheut water erbij en aan de kook brengen.
- Als het kookt zachtjes zetten en ruim half uur laten pruttelen tot alles goed gaar is.
- Alles goed glad pureren met behulp van staafmixer of blender
- Pakje Italiaanse kruidensaus toevoegen , goed roeren en laten indikken.
- Italiaanse kruiden toevoegen
- Scheut water erbij en aan de kook brengen.
- Als het kookt zachtjes zetten en ruim half uur laten pruttelen tot alles goed gaar is.
- Alles goed glad pureren met behulp van staafmixer of blender
- Pakje Italiaanse kruidensaus toevoegen , goed roeren en laten indikken.
-In koekenpan met beetje
boter het gehakt rul bakken met de gehaktkruiden
-Saus en gehakt
samenvoegen
-Op smaak brengen met peper en zout.
-Op smaak brengen met peper en zout.
-Verdelen in porties en wat niet direct nodig is invriezen.
Je kan ook de gehakt nog weglaten en pas later toevoegen als je de saus gaat gebruiken, zo kun je de saus ook als basis gaan gebruiken voor bv tomatensoep, dan moet het uiteraard wel verdunt worden, eventueel nog groente en vermicelli worden toegevoegd.
EET SMAKELIJK !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten