Dit recept is van Jamie Oliver
Ingredienten:
Camembertpakketjes
- 200 g camembert
- 100 g gepelde walnoten
- 1 bosje verse bieslook
- 1 citroen
- 4 grote vellen filodeeg (uit een pak van 270 g)
- 1 theelepel olijfolie
Cranberrysaus
- 75 g gedroogde cranberry’s
- 1 snufje gemalen kruidnagel
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1,25 dl port
Salade
- 1 granaatappel
- 2 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels extra vierge-olijfolie
- 1 stronkje roodlof
- 1 stronkje witlof
- 1 handappel
- 100 g waterkers
Bereidingswijze:
Zet al de ingrediënten klaar, pak de keukenmachine (met standaardmes),
een grote koekenpan, op matig vuur en een kleine pan, op matig vuur. Zet
ook de blender klaar voor gebruik.
Trek de camembert in stukjes en doe die met de walnoten en de helft
van de bieslook in de keukenmachine • Rasp er de citroenschil bij en hak
alles door elkaar.
Vouw op een schoon werkvlak een vel filodeeg in de breedte dubbel.
Schep ¼ deel van het camembertmengsel in een worstvorm langs de onderste
rand van het vel deeg, druk er met je duim een kuiltje in zodat de
vulling tijdens het bakken ruimte heeft om uit te zetten en rol het
losjes op tot een lange sigaar. Herhaal dit met de rest van de vulling
en maak nog 3 pakketjes. Wrijf de pakketjes in met olijfolie, leg ze in
de koekenpan en bak ze rondom goudbruin en krokant
Doe de ingrediënten voor de cranberrysaus met een klein scheutje
water in de kleine pan en laat ze zachtjes pruttelen. Snijd de
granaatappel doormidden en pers met de hand het sap van een helft op een
groot bord. Doe er de balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie en een
snufje peper en zout bij en snijd en strooi er de rest van de bieslook
over. Snijd de stronkjes van het lof en trek de blaadjes los. Rasp de
appel grof of snijd hem in lucifers en strooi deze samen met het lof en
de waterkers op het bord
Pureer de ingrediënten voor de cranberrysaus in de blender tot een
glad geheel (eventueel met een scheutje water). Giet het mengsel op een
klein schaaltje of in een kom en serveer het als dipsaus bij de
pakketjes. Hussel de salade aan tafel door elkaar, houd de andere helft
van de granaatappel erboven en sla met een lepel op de achterkant zodat
de zaadjes eruit vallen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten