13 november 2012

Camembertpakketjes met cranberrydip & een salade

Dit recept is van Jamie Oliver
Camembertpakketjes met cranberrydip & een salade

Ingredienten:
Camembertpakketjes
- 200 g camembert
- 100 g gepelde walnoten
- 1 bosje verse bieslook
- 1 citroen
- 4 grote vellen filodeeg (uit een pak van 270 g)
- 1 theelepel olijfolie

Cranberrysaus
- 75 g gedroogde cranberry’s
- 1 snufje gemalen kruidnagel
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1,25 dl port

Salade
- 1 granaatappel
- 2 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels extra vierge-olijfolie
- 1 stronkje roodlof
- 1 stronkje witlof
- 1 handappel
- 100 g waterkers

Bereidingswijze:
Zet al de ingrediënten klaar, pak de keukenmachine (met standaardmes), een grote koekenpan, op matig vuur en een kleine pan, op matig vuur. Zet ook de blender klaar voor gebruik.

Trek de camembert in stukjes en doe die met de walnoten en de helft van de bieslook in de keukenmachine • Rasp er de citroenschil bij en hak alles door elkaar.
Vouw op een schoon werkvlak een vel filodeeg in de breedte dubbel. Schep ¼ deel van het camembertmengsel in een worstvorm langs de onderste rand van het vel deeg, druk er met je duim een kuiltje in zodat de vulling tijdens het bakken ruimte heeft om uit te zetten en rol het losjes op tot een lange sigaar. Herhaal dit met de rest van de vulling en maak nog 3 pakketjes. Wrijf de pakketjes in met olijfolie, leg ze in de koekenpan en bak ze rondom goudbruin en krokant

Doe de ingrediënten voor de cranberrysaus met een klein scheutje water in de kleine pan en laat ze zachtjes pruttelen. Snijd de granaatappel doormidden en pers met de hand het sap van een helft op een groot bord. Doe er de balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie en een snufje peper en zout bij en snijd en strooi er de rest van de bieslook over. Snijd de stronkjes van het lof en trek de blaadjes los. Rasp de appel grof of snijd hem in lucifers en strooi deze samen met het lof en de waterkers op het bord

Pureer de ingrediënten voor de cranberrysaus in de blender tot een glad geheel (eventueel met een scheutje water). Giet het mengsel op een klein schaaltje of in een kom en serveer het als dipsaus bij de pakketjes. Hussel de salade aan tafel door elkaar, houd de andere helft van de granaatappel erboven en sla met een lepel op de achterkant zodat de zaadjes eruit vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten