17 augustus 2011

Pikante BBQ kipfilet, noedelpakketjes en mangosalade

Recept via Conimex ontvangen.

Ingredienten:
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Ketjap Manis 
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Sambal Badjak
  • 2 zakjes (kant-en-klare) Conimex Wok Noedels
  • 300 g grofgesneden roerbakgroenten
  • 1 rijpe mango
  • 1 friszure rode appel
  • azijn
  • 1 pot Conimex Satésaus Pikant

Bereidingswijze:
Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 220ºC). Snijd de kip in dikke lange plakken. Meng ze in een schaaltje met 2 el ketjap, 1 el olie en naar smaak 1-2 tl sambal (hoe meer hoe heter).

Meng de noedels met de groenten, een scheutje ketjap en ½ tl sambal. Verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie en vouw goed dicht.

Schil en snijd ondertussen de mango in blokjes en snijd de appel in reepjes. Meng met 2 el ketjap, ½ tl sambal, ½ el azijn en ½ el olie. Laat kort trekken.

Leg de plakjes kip en de noedelpakketjes op een rooster op de barbecue en laat de kip en de noedelpakketjes in ca. 8 min. gaar worden. Kip geregeld keren (of leg de plakjes kip en de pakketjes op een rooster boven een bakblik en laat ze in de oven in ca. 8 min. gaar worden).

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de noedelpakketjes op 4 grote borden, schep er een paar lepels mangosalade naast en leg de BBQ kip erbij. Schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de mangosalade (Roedjak) ook 1 in halve plakjes gesneden komkommer toe.

Op tafel
Smaakinspiratie: Zet voor wat extra pit Conimex Smaakmaker Sambal Badjak op tafel.

Bron!
Klik hierop en je ziet het orgineel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen